Have-IT ontwikkelt kostenbesparende applicatie voor internationale voedingsfabrikant

11 maart 2017

Have-IT heeft een applicatie voor een internationale voedingsfabrikant ontwikkeld en geïmplementeerd, die een sluitende palletadministratie mogelijk maakt.

Uitdagend vraagstuk
Voorheen ontbrak een actueel en accuraat overzicht van inkomende en uitgaande pallets en de financiële registratie van statiegeld. Het ontbreken van deze sluitende administratie resulteerde in onnodige kosten, door een onjuiste verrekening van statiegeld met toeleveranciers. Daarom heeft Have-IT de vraag gekregen of zij een systeem konden ontwikkelen voor een sluitende administratie van inkomende en uitgaande pallets.

Applicatie voor sluitende palletadministratie
De applicatie die Have-IT ontwikkeld en geïmplementeerd heeft, zorgt ervoor dat alle inkomende en uitgaande pallets foutloos geregistreerd worden. Dit geeft inzicht in de actuele registratie en administratie rondom inkomende en uitgaande pallets. Tevens worden de registraties realtime gekoppeld met het ERP-systeem, zodat er per leverancier een inzichtelijke rapportage is met inkomende en uitgaande pallets.

Kostenbesparend resultaat
Door de sluitende palletadministratie vindt er een correcte verrekening van statiegeld plaats. Dit heeft geresulteerd in een grote kostenbesparing voor de fabrikant, tot wel duizenden euro’s per week.

Terug naar nieuwsoverzicht